Question:
Nahe
Response:
słynie z mocnych czerwonych win
to winny region w Niemczech
to rzeka wpływająca do Renu oraz region winny słynący z Sylvanera i Rieslinga
Napa Valley
słynie z win z odmiany Cabernet
to region winny w Kalifornii
zezwala jedynie na wina ze 100% udziałem odmiany Cabernet Sauvignon
Nature
może odnosić się do Cavy w wersji Brut bez dodatku cukru
może odnosić się do szampana
odnosi się tylko do win biodynamicznych
Nebbiolo
to odmiana, która musi dojrzewać we mgle, w przeciwnym razie się ugotuje
to odmiana znana z regionu Bordeaux
to odmiana uprawiana w Barolo i Barbaresco
Nabuchodonozor
to nadęty, choć pusty w środku, winny blogger
to gigantyczna butelka szampana, o pojemności 15l
to wino serwowane w starożytnym Egipcie
Niagara słynie głównie
z win musujących, choć w mniejszym stopniu niż inne rodzaje win
z win lodowych
z win z odmiany Cabernet Sauvignon, które nad wodospadem najlepiej dojrzewają, dzięki bryzie
Nosiola
to nawiązanie do noccioli, czyli wino dojrzewające w beczce z orzecha laskowego
to trydencka odmiana winorośli
to odmiana wiongron z których można robić odpowiednik toskańskiego vin santo
Niepoort
to producent porto oraz wytrawnych win z regionu Douro
to ktoś nie związany z portem
to producent między innymi następujących win: Batura i Charme
Nosferatu to
niemiecki film grozy
vino de nosferatu - the nectar of the undead
wino z regionu Transylwania, znane także jako Vampire's Taste lub Dracula Wine
Natureszencia
to sama esencja z czerwonych winogron otrzymana w sposób naturalny, a częściej nawet biodynamiczny
może przekroczyć nawet 900g cukru na litr
cechuje się niskim poziomem alkoholu, a wysokim cukru